Ord til Julen

Ord til Julen

Publisert av Helge Dyngen den 22.12.17.

 

Jul gir rom for tro, for håp og for kjærlighet

 

Jula gir også tid for gode tanker og noen drømmer – « Romjulsdrømmer «

Jeg kommer stadig tilbake til Alf Prøysens  herlige vise « En skulle vøri fire år i romjul «

JA, vi skulle vært fire år i romjula, og kjent ei jente som var nesten fem . Kjent oss trygge, gode og glade, og stolt på at alle «bikkjer» var inne, når vi skulle gå julbukk . Og om vi ikke kjente oss trygge hele tida var det alltid et  «bessmorfang» å krype opp i.

Der var saligheta. Og der var vi venta.

Det er nok mange av oss som kjenner oss igjen i Prøysens fargerike beskrivelse. Vi søker trygghet, varme, et fang å krype opp i , nærhet. Vi vil det skal være noen der bak døra når vi banker på. Vi vil være venta, vi vil være ønsket selskap. Det blir så tydelig for oss nå  i denne juletida.

Disse dagene som står litt stille. Gir rom for noe, kanskje vet vi ikke helt hva, noe annerledes ? Det vi kan kjenne vi savner, som vi ikke helt har plass til ellers i året. Nå skal det bli virkelighet. Derfor pynter vi husene våre, henger opp lys og engler og alt som er vakkert.

Men vi gjør det ikke bare for oss selv, vi vil dele den med andre «romjulsdrømmen». Den er stor og bærer med seg mye håp og tro ----Kjærlighet også

                        God Jul – Kjære Brødre

Den siste dagen i året er snart her, det hviler et merkelig lys over den. Vi snur bare et alminnelig kalenderblad, vi skifter kalender. Og vi tenker bakover og fremover på en gang. Reflekterer over det som var, kjenner på det som ikke ble noe av – og våger å tenke noen tanker om det vi håper ligger foran oss.

Kanskje bør vi sette ord på noe av dette, i form av gode ønsker for hverandre!  Ønsker som kommer fra hjertet, som ønsker om glede eller beskyttelse, men også utfordringer, noe å strekke seg etter –utvikling.

Kjære Brødre, la oss møte det nye året med å gjøre hverandre gode, så vi kan være til glede for hverandre.

                  Godt Nytt År – KJÆRE BRØDRE

Med Broderlig hilsen Fredrik