50-års medalje delt ut i Skien

50-års medalje delt ut i Skien

Publisert av Asle Folkestad den 09.10.18.

Broder Olle Fredin fikk overrakt sin Hedersbevisning for 50 års medlemskap tirsdag den 18. september 2018.Vi var 4 Brødre fra Losje X som reiste opp til hans enebolig i Valebø:

Robert Johnsen, Arild Sagli, Lars Tveitan og Ivar Sørensen, med Lars som sjåfør.

Broder Olle har dessverre slitt med helsa en del år og har ikke kunnet delta på våre ordinære møter, derfor denne turen opp til ham privat.

Vi ble tatt vel imot og fikk en hyggelig prat før Ivar Sørensen som Storstattholder og på vegne av Høyverdige Storkommandør foresto overrekkelsen av medalje og Storkommandørs brev. Ivar holdt en kort tale til Broder Olle og gratulerte ham så mye med Hederstegnet. Han overrakte også blomster på vegne av Brødrene i Losje X med gratulasjoner fra Drott og Brødrene i Skien. Ivar nevnte også at han selvfølgelig vil bli ønsket varmt velkommen dersom han skulle bli i form til å møte i Losjen noe mer fremover. Det ble en enkel, men likevel litt høytidelig seremoni. Broder Olle takket så mye for oppmerksomheten og vi skulle hilse tilbake til Brødrene i Skien. Helt til slutt leste Ivar diktet Tord Foleson av Per Sivle.

Etter overrekkelsen ble vi traktert med kaffe og kaker, bl.a. en meget god marsipankake. Vi hadde en trivelig kveld med god prat og litt mimring for Olle og de av Brødrene som kjente Olle best fra tidligere. Han var i godt humør og føler seg i bedre form enn på lenge.