Losjearbeid

Losjearbeid

Publisert av Helge Dyngen den 10.02.17.

       Hvorfor går vi Losjen?

 

Losjearbeid handler om livsglede og livskvalitet. Vi konsentrerer oss om det som samler oss i en forvirret og fortumlet verden.

Vi bygger på kristne verdier. Det er en viktig erkjennelse – for det gir oss et ansvar ovenfor eget liv. Vi skal ikke skusle bort livet, vi skal gjøre oss umake – for livet er en gave som er betrodd oss.

Losjearbeid er egosentrisk i den forstand at det dreier seg om å arbeide med seg selv for å forbedre seg selv. For Ordenens viktigste resultat skal sees i måten vi, hver enkelt av oss, behandler andre mennesker på. Dermed blir Ordenens hovedmål medmenneskelighet.

Kan Losjearbeid overhode hjelpe oss til det? I vår moderne verden, med et vell av tilbud, ny teknologi og daglige utfordringer – er det da naturlig å gå i Losjen?

Svaret er nærliggende: Det er vel nettopp i en slik verden vi trenger et sted for å finne frem til oss selv – en stille stund. Kanskje er det nettopp i Losjen vi får tid til å sette tingene i perspektiv? Kanskje er det det som gjør Losjearbeid mer viktig enn noen gang tidligere? Kanskje er det her vi kan finne frem til våre historiske og kulturelle røtter?

Mange mennesker bruker treningssentre for å forbedre sin fysiske form. Losjen er et treningssenter hvor vi trener på å leve opp til noen helt grunnleggende verdier.

Losjehallen og vår symbolverden ligner ikke på hverdagen. Derfor kan vi la tankene vandre og gjøre opp status. Her kan vi finne stillhet til ettertanke.

Dette betyr ikke at vi skal glemme verden utenfor – at vi skal gjemme oss i et verdensfjernt og eventyraktig system. Vi skal bruke våre symbolske våpen når vi er i Losjen, men resultatene skal vises utenfor våre Losjehaller.

Fredrik Helland.